De Hollandse Handels Compagnie
 
IndexFAQZoekenGebruikerslijstGebruikersgroepenRegistrerenInloggen

Deel | 
 

 Hoe een aandeel kopen?

Ga naar beneden 
AuteurBericht
lekkerdingetje
Admin
avatar

Aantal berichten : 6
Registratiedatum : 08-11-08

BerichtOnderwerp: Hoe een aandeel kopen?   zo jan 25, 2009 2:23 pm

Beste inwoners van Holland

Vanaf vandaag, 25 januari, kunt u aandelen kopen van De WIC. Allereerst wat info over een aandeel van De WIC.

Wat is een aandeel?

Een aandeel is een bewijs dat je geïnvesteerd hebt in De WIC. Dit bewijs heeft recht op een deel van de winst.

Hoeveel geld brengt 1aandeel op?

Deze vraag is moeilijk te beantwoorden omdat het afhangt van de winst die De WIC maakt. 10% tot 50% van de winst is rechtstreeks voor de aandeelhouders anders genoemd de dividend. 20% tot 80% van de winst blijft in De WIC geboekt als overgedragen winst en komt bij het kapitaal. Naast uw dividend hebben uw aandelen ook waarde. U kan uw aandelen verkopen met winst. De waarde van uw aandelen is het kapitaal gedeeld door het aantal uitgegeven aandelen. Vb.: U koopt aandelen en na 6maand verkoopt u ze. Dan maakt u ook winst.

Waarde van het aandeel?

De waarde van het aandeel is het kapitaal gedeeld door het aantal uitgegeven aandelen. De waarde van het aandeel kan stijgen maar ook dalen.

Winst?

De winst is verkopen minus aankopen minus kosten. Minimum 10% en maximum 50% van de winst is voor de aandeelhouders. Minimum 5% en maximum 25% van de winst is voor het personeel van De WIC. Minimum 20% en maximum 80% van de winst blijft in De WIC om verder met te handelen. De winst wordt 1keer per maand uitgerekend omdat zo veel geld langer in De WIC blijft.

Hoeveel aandelen mag ik kopen?

Er is een regel opgelegd vanuit De WIC dat één iemand niet meer dan 20% van de aandelen mag bezitten. Om zo De WIC een democratisch organisatie te houden. Iemand die dan ook 20% van de aandelen bezit, bezit dan ook een zetel in de Raad van Bestuur.

Hoe een aandeel kopen?

U schrijft een bericht naar Lekkerdingetje, of naar Colarbus1995. U vermeldt daarin hoeveel aandelen u wil kopen. Dan zal hij u antwoorden. U moet dan het gevraagde bedrag storten op rekeningnummer 289 bij De bank van Holland of op rekeningnummer 44 bij De Nationale Kredietbank.

Dividend?
Dit is een deel van de winst voor de aandeelhouders. Minimum 10% en maximum 50% van de winst. Dit wordt 1keer in de maand uitbetaald. U moet daarvoor een rekening hebben bij de Bank van Holland of de Nationale Kredietbank.

Hoe een aandeel verkopen?

U schrijft een bericht naar naar lekkerdingetje, of naar Colarbus1995. U vermeldt daarin hoeveel aandelen u wil verkopen. Dan zal hij u antwoorden en u meedelen dat hij uw aandelen zal verkopen. U wordt op een lijst geplaatst. Elke keer als iemand aandelen wil kopen, worden de aandelen verkocht van de persoon bovenaan de lijst. Het bedrag na de verkoop van uw aandelen wordt op uw rekening gestort bij de Nationale Kredietbank of bij de Bank van Holland. Uw aandelen worden verkocht aan de huidige prijs van een aandeel( kapitaal gedeeld door het aantal uitgegeven aandelen).

Zijn er nog voordelen met een aandeel?

Natuurlijk, u hebt beslissingsrecht. Maar u kunt u ook kandidaat stellen voor één van de functies binnen De WIC.

Waar kan ik De WIC vinden?

U kunt De WIC vinden op het externe forum. http://detarwehandel.actieforum.com/
Of op het secundaire forum in DKR( Forum >>> Naar het secundaire forum gaan met je spelersaccount >>> Diverse organisaties >>> De Tarwehandel)

Laat de verkoop maar beginnen.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
 
Hoe een aandeel kopen?
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
De HHC :: De hal :: Het aandeel-
Ga naar: